70 éve történt

Cikk front kép 330x165: 
Bevezető: 
70 évvel ezelőtt, 1945. január 4-én lőtték halálba a szovjetek a környékbeli településekről összefogdosott civilek utolsó csoportját. A halálmenet útvonala Tardos, Baj, Agostyán, Tata, Szomód és ..

1945. január 4-én lőtték halálba a szovjetek a környékbeli településekről összefogdosott civilek utolsó csoportját. A halálmenet útvonala Tardos, Baj, Agostyán, Tata, Szomód és Dunaszentmiklós volt, a szovjet utat építeni vitte őket..

Ezen mártírok emlékére emelt kettőskereszttel ellátott emlékhelyet tavaly a Szomódi Helytörténeti Egyesület, Dunaszentmiklós mögött, az erdőben. A megemlékezésre, koszorúzásra meghívást kapott a Jobbik is.

A meghívó
13:20-kor indultunk Dunaszentmiklósról fel az erdei kettőskeresztig, amikor észrevettük, hogy a többi meghívott már visszafele jön. Mi felmentünk, és 14:00-kor - az előzetes programnak megfelelően - elhelyeztük a megemlékezés koszorúját. Csak az nem világos, hogy a többiek hova rohantak? Remélem nem amiatt, hogy a Jobbikkal kellemetlen lett volna együtt koszorúzni..

Az erdei kettőskereszt
Emlékező jobbikosok
T.E.
© 2010 - 2018 Jobbik Magyarországért Mozgalom Párt