Esztergom

(külső borító)

Programok letöltése

Sajtóközlemény - Esztergom

A mai napon leadtuk a Helyi Választási Bizottságnak a Jobbik polgármesterjelöltje, Stámusz Andrea és a képviselőjelöltek indulásához szükséges aláírások többszörösét. Köszönjük azoknak, akik aláírá

A mai napon  leadtuk a Helyi Választási Bizottságnak a Jobbik polgármesterjelöltje, Stámusz Andrea és a képviselőjelöltek  indulásához szükséges aláírások többszörösét.

A Fidesz frakció nem a várost, hanem karriert épít

Az elnök úr szerint „az ellenzék a zavarkeltésért dolgozik, - a Fidesz a városért.” Ezen következtetést az után hozta meg, miután a szeptember 26-i testületi ülésen nem jelent meg a határozatképességh

Tisztelt György Róbert elnök úr!

Kilófaló - közönségtalálkozó Esztergomban

Félszáz fő részvételével, sikeresen lezajlott az esztergomi Kilófaló-közönségtalálkozó, melyet Stámusz Andrea önkormányzati képviselő szervezett meg

Meggyes a népszavazásra hivatkozva törölné az elővásárlási jogot

Esztergom Város Önkormányzata Képviselő-testületének soron következő ülését 2012. május 31-én (csütörtökön) 17 órára a Városháza nagytermébe a következő napirendi pontok kerülnek tárgyalásra.

A Jobbik sajtóközleménye az MSZP március 15-i rendezvényével kapcsolatban

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Esztergomi Alapszervezete sajnálatát fejezi ki annak kapcsán, hogy az MSZP országos vezetése Esztergom városában tartja március 15-i megemlékezését.

Esztergom: RTVE Háttér 2012.01.27.

A Jobbik képviselői nyilatkoznak az esztergomi helyi népszavazásról - Video

A Jobbik feljelentést tett az AB által megsemmisített törvénytelen közgyűlési határozatok ügyében.

Mint elmondták, a feljelentést azt követően tették meg, hogy az Alkotmánybíróság (Ab) visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a város adósságrendezési tervének alapját jelentő reorganizációs tervet, amelyet egy áprilisi ülésen hozott a csonka képviselő-testület.

Népszavazási kezdeményezés

Az Esztergomi Jobbik megelégelte, hogy a Fideszes többség sorra követi el a törvénytelenségeket. Döntéseik java részét a kétharmados érdekeik, nem pedig a város és saját szavazóik érdekében hozzák.

A Meggyes-törvény miatt Alkotmánybírósághoz fordultak

Az önkormányzatok adósságrendezéséről szóló törvényt, a Jobbik szerint Meggyes Tamásra írták. A nemzeti párt a szabályozás bizonyos elemi miatt, az Alkotmánybírósághoz fordult..

Hegedűs Lórántné, a Jobbik országgyűlési képviselője, sajtótájékoztatóján emlékeztetett a júliusi utolsó ülésnapokon, rekordgyorsasággal elfogadott, az önkormányzatok adósságrendezéséről szóló törvényekre. A politikus közölte ezeket, Meggyes Tamásra, a Fidesz korábbi esztergomi polgármesterére és Fidesz helyi frakciójára szabták.