Ifjúsági tagozat

A Jobbik Magyarországért Mozgalom 2009-es alapszabály-módosításában határozta el, hogy a párt keretein belül létrehozza a Jobbik Ifjúsági Tagozatot. A 2010-es önkormányzati választásokat követően a Jobbik országos elnöksége egy nyolc fős szervezőbizottságot állított fel, melynek feladata a Jobbik Ifjúsági Tagozat szerkezeti felépítésének és hivatalos dokumentumainak elkészítése volt, melyek 2011 januárjában elfogadásra kerültek. Így jött létre a Jobbik Ifjúsági Tagozat átmeneti strukturális felépítése, mely az első országos kongresszus megalakításáig marad érvényben. Ennek értelmében a Jobbik IT-t egy nyolc fős Országos Szervezőbizottság (OSZB), a megyéket pedig a megyei szervezők irányítják ideiglenesen.

2011. márciusban megrendezésre került a Jobbik Ifjúsági Tagozat I. Vezetőképzője Gárdonyban, ami után az Országos Szervezőbizottság (az Ifjúsági Tagozat legfőbb szerve) ajánlására a Jobbik országos elnöksége kinevezte a megyei szervezőket, és kezdetét vette az ifjúsági tagozatok megalakítása. De ezt megelőzően az ország több pontján már 2007 óta alakultak a Jobbikhoz köthető ifjúsági tagozatok, melyek többnyire "kalózszervezet" formájában működtek, félhivatalosan.

Az országban jelenleg több mint száz szervezete működik.

"A Jobbik IT a 14 és 30 év közötti nemzeti érzelmű fiatalokat szólítja magához. Egy olyan fiatalos, összetartó közösség kialakításán fáradozunk, amelynek tagjai elkötelezettek az irányba, hogy Magyarországnak szüksége van határozott identitástudattal rendelkező, testükben-lelkükben egészséges fiatalokra, hiszen csak ilyen emberfők lesznek képesek új világot teremteni. A mi új világunk erős talapzatra épül.

A mi új világunkban a szolidaritás eszménye elsősorban a családban, a közösségben és a nemzetben gyökeredzik. Olyan fiatalok közösségeit fogjuk megteremteni, akik képesek egyéni érdekeiket alárendelni a közösség és a nemzet érdekeinek. Olyan fiatalokból, akik tudják és elismerik, hogy a mindenkori jogokhoz kötelességek is párosulnak. Olyan fiatalokból, akik tudják, hogy csak alázatos munka és tanulás árán vezethetjük ki a nemzetet jelenlegi szorult helyzetéből.

A Jobbik Ifjúsági Tagozata a legdinamikusabban fejlődő ifjúsági szervezet hazánkban de a határokon túl, Közép-Kelet-Európában is.

Jobbik IT a Facebookon:

Tatabánya   Tata   Komárom     Környe     Dorog

A Komárom - Esztergom megyei ifjúsági tagozat elérhetőségei:

Megyei IT szervező:

Nunkovics Tibor