Mégis újra indult a nyomozás az esztergomi koporsólopási ügyben

Április 30-án a megyei közgyűlésen, írásbeli kérdéseket tettünk fel a megyei rendőrfőkapitánynak a koporsólopási üggyel kapcsolatban. A főkapitányi válasz kapcsán, a tegnapi napon

Április 30-án a megyei közgyűlésen, írásbeli kérdéseket tettünk fel a megyei rendőrfőkapitánynak a koporsólopási üggyel kapcsolatban. A  főkapitányi válasz kapcsán, a tegnapi napon további képviselői észrevételeket fogalmaztunk meg, melyekre ezúttal telefonos tájékoztatást kaptunk Reinhoffer Csaba r. ezredes úrtól.

A rendőrfőkapitány-helyettes úr arról az örömteli hírről tájékoztatott bennünket, hogy a korábbi döntéseiket felülvizsgálva, az ügyészség május 21-én mégis elrendelte az nyomozást az esztergomi koporsólopás ügyében. Továbbá személyes ígéretet tett arra is, hogy a megyei főkapitányság kiemelt figyelmet fordít az esztergomi nyomozóhatóságok munkájára.

Eredményes nyomozást kívánunk a hatóságoknak, és bízunk benne, hogy a kegyeletsértő tolvajok elnyerik méltó büntetésüket.

A Jobbik parlamenti képviselőcsoportja pedig eközben igyekszik az országgyűlésben elérni azt a törvénymódosítást ami az ide vonatkozó elévülési idő kitolását  eredményezhetné.

Zentai Plajner Zsolt                            Stámusz Andrea
KEM közgyűlési képviselő                     városi képviselő