Országgyűlési képviselőink

VÁGÓ SEBESTYÉN

országgyűlési képviselő

eMail: - katt ide! -

A képviselő úr által benyújtott indítványokat összegyűjtve itt találja (forrás: parlament.hu).

ÖNÉLETRAJZ

1976. szeptember 01-én születtem Budapesten. Szüleim válása következtében vidékre költöztünk, anyai nagymamámhoz. Gyermekkorom jelentős részét falun töltöttem, Tarjánban, egy Komárom-Esztergom megyei településen. Általános iskolai tanulmányaimat itt és Tatán végeztem. Ezután után a tatai Jávorka Sándor Mezőgazdasági Szakközépiskolában szereztem állattenyésztő- és állategészségügyi technikusi képesítést.

Az olvasás már gyermekkoromban is kedvenc időtöltéseim közé tartozott. A történelmi és néprajzi témájú könyvek, az alföldi rokonlátogatások, dédnagymamámtól tanult népdalok és lelki alkatom következtében már ebben a korban is nagyon erős hazaszeretet alakult ki bennem, ami véleményem szerint erősen befolyásolta további életutamat, lelki fejlődésemet. Fiatal korom óta három fő terület érdekelt: a néprajz, az irodalom és a társadalomtudományok. Néprajzi érdeklődésem következtében már az érettségi előtt jelentkeztem egy néptánc együttesbe, melynek 5 évig tagja is voltam. Az itt szerzett tudást vidéki és erdélyi kirándulások, barangolások tapasztalataival, és olvasással egészítettem ki.

A középiskola elvégzése után látva, az akkor már széteső félben lévő honvédség, sorkatonai szolgálat értelmetlenségét, polgári szolgálatra jelentkeztem, hogy tényleges munkavégzéssel szolgáljam hazámat. Ilyen formában kerültem kapcsolatba a szociális szférával, egy Diákotthonban, állami gondozott gyermekek mellett voltam gyermekfelügyelő. Ekkor kezdtem el, a munka mellett, levelező tagozaton a főiskolát, és 4 év múlva kiváló minősítésű oklevéllel rendelkező szociálpedagógus lettem. A szociális területen többféle tapasztalatot is szereztem, ugyanis a gyermekvédelemben dolgoztam gyermekfelügyelőként, valamint nevelőként, és gyermekjóléti szolgálat családgondozójaként. Igazságügyi alkalmazottként felnőtt korúakkal foglalkozó pártfogó felügyelőként tevékenykedtem. Legutóbbi munkahelyemen értelmi fogyatékos fiúk-férfiak foglalkoztató pedagógusa voltam. Az állásomat ez év júliusában veszítettem el, ugyanis határozott idejű szerződésemet, lejárta után, nem hosszabbították meg. Halmozottan hátrányos helyzetű, megyei jobbikos vezetőként a szakterületemen elhelyezkedni nem tudok, így jelenleg egy kecsketenyésztéssel foglalkozó tanyán dolgozom. Az itt eltöltött hónapok alatt beleláthatok a mezőgazdaság ellentmondásainak és kaotikus vezetésének a mindennapokban lecsapódó problémáiba.

A „Jó pap is holtáig tanul” mondást szem előtt tartva jelenleg is tanulok, a Pécsi Tudományegyetem szociálpolitikus szakának vagyok levelező tagozatos hallgatója., így a közeljövőben szociálpolitikus mester képesítést szerzek. Tanulmányaimnak és szakmai tapasztalataimnak köszönhetően én vagyok a Tatabányai Alapszervezet szociális és családügyi munkacsoportjának vezetője, valamint szaktudásommal tagként segítem a párt szociális és családügyi kabinetjének munkáját. A hazaszeretet, a magyarság- és nemzettudat kifejezések szótáramban mindig az első helyen szerepeltek. Ennek következtében az elsők között voltam, akik kint voltak 2006. őszén a Kossuth téren, részt vettem az ott zajló eseményekben, melyek október 23-án csúcsosodtak. Itt tapasztaltam meg, hogy mindenkinek tevékenyen részt kell vennie a nemzet védelmében, építésében. Ezt az időszakot követően rá kellett jönnöm, hogy az utcai harcok, a forradalom már nem vezetnek eredményre. Rádöbbentem, hogy a haza megmentésének, jelen helyzetben, az egyetlen módja az, ha a nemzet ellenségeit a saját harcterükön, az ő háborús szabályai szerint verjük meg.

Ennek a harcnak a legfőbb zászlóshajója már akkor is a Jobbik Magyarországért Mozgalom volt, melybe jelentkeztem, és 2007. nyara óta tagja is vagyok. Barátaimmal megszerveztem a Tatabányai alapszervezetet, majd tagok és a jelentkezők segítségével, a nulláról a mai szintre szerveztük Komárom-Esztergom megyét. Tatabányán egy aktív, rendezvényeinken rendszeresen részt vevő szimpatizáns csapatot gyűjtöttünk. Beindítottuk a Jobbik-klubot, melyre hónapról-hónapra közismert embereket hívunk, ügyelve arra, hogy minden réteg megtalálja a saját személyiségének megfelelő előadót. Például volt már a vendégünk Ifj. Hegedűs Lóránt, Wittner Mária, Nyerges Attila és Pozsonyi Ádám is. Az önkormányzatunk bizottságainak megfelelően, azzal párhuzamban munkacsoportokat hoztunk létre, melyeknek feladata a szakterületükön, a városban történt események, önkormányzati döntések nyomon követése, elemzése, esetleges reagálás.

Az Európa parlamenti választásokkor a megye kampányfőnökeként az én munkámnak is része lehetett az itteni 12,5 %-os eredményben. A Komárom-Esztergom Megyei Választmány 2009. július 04-én tartott alakuló ülésén megtisztelt bizalmával, és két évre elnökének választott. Ezen kívül tagja vagyok a párt Országos Választmányának. Egy pár szó a magánéletemről: Egy rosszul sikerült házasságom, önhibámon kívül, 2005-ben válással végződött. Jelenleg élettársi kapcsolatban élek kedvesemmel, de a párkapcsolatom a családi fészek melegét, a harmóniát és a megértést tekintve vetekszik bármelyik házasság színvonalával. Hívő, templomba járó református vallásúként hiszek az Isten által, a magyarságnak adott szebb jövőben.

Vágó Sebestyén